Εκδήλωση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας

Με την ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου και στο πλαίσιο του προσφάτως ψηφισθέντος εν θέματι Νόμου (17 Δεκεμβρίου 2012), υπεγράφη εχθές από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Cristian Ritondo το «Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Ανταλλαγής μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αυτόνομης Πόλης του Μπουένος Άιρες».

Μετά το πέρας της υπογραφής, ο Αντιπρόεδρος κ. Ritondo έκανε λόγο για «δημιουργία νέων διαύλων διαλόγου και συνεργασίας με την πόλη της Αθήνας, οι οποίοι θα αποφέρουν αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι δημότες της Αθήνας και του Μπουένος Άιρες θα επωφεληθούν από τη δυνατότητα χάραξης νέων πολιτικών που θα στοχεύουν στην από κοινού προσπάθεια προστασίας και προώθησης των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην υπογραφή παρόντες ήταν η Πρέσβης της Ελλάδος κα.Λειβαδίτου Ελένη και ο πρόξενος κ.Καραμουσαλής Κωνσταντίνος.

Εν συνεχεία, η πρέσβης εκφώνησε λόγο στη μεγαλοπρεπή και ιστορική αίθουσα «Sal?n Dorado» του Κοινοβουλίου της Αυτόνομης Πόλης του Μπουένος Άιρες, ενώ ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τα οποία επιμελήθηκαν οι ελληνικές κοινότητες της χώρας.

Categoría/Κατηγορία:Ομιλία, Πολιτισμικό

Comments are closed.