Επισκέψεις του Συντονιστή Εκπαίδευσης στην Ελλαδα

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Γ.Παππάς, επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Συναντήθηκε με την προϊσταμένη της ΔΙΠΟΔΕ, κα.Φαραγκουλιτάκη Αντιγόνη, με την οποία συζήτησε θέματα της περιοχής ευθύνης της Λατινικής Αμερικής.
Κατόπιν έγινε δεκτός από την Αναπληρώτρια Υπουργό, κα. Γεννηματά Φώφη. Έγινε ανταλλαγή απόψεων καθώς και ενημέρωση πάνω στις επικείμενες αλλάγες του νέου νόμου περί ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι το Υπουργείο θεωρεί σημαντική την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής μας παρουσίας στη Λατ.Αμερική.
Επισκέφθηκε επίσης στην Αθήνα το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και την κα. Ελένη Ματρατζή, δικηγόρο βραβευμένη για τη δράση της στη διάδοση του Ελληνισμού. Στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας ενώ είχε επικοινωνία και με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Στο Βόλο ευχαρίστησε το Σύλλογο Τρεις Ιεράρχες για τη δωρεά τους καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων για την υποτροφία στις δύο κοπέλες από την Αργεντινή και τη Χιλή. Τέλος επισκέφθηκε και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.

Categoría/Κατηγορία:Eπίσκεψη

Comments are closed.